Stenalderen

Filmen fortæller dig om livet i stenalderen. Du møder blandt andet åndemaneren, jæger- og bondekvinden og dyssebyggeren.

Skriv en kommentar...

5 thoughts on “Stenalderen

 1. Jeg tog kontakt til Museum Østjylland i forbindelse med et stenalderforløb med min 4. klasse. Vi aftalte et Skype-møde med arkæologen Benita Clemmensen.

  Forud for mødet var der mailudveksling med Helle Lebahn Bentzen, museumsinspektør, som viste stor interesse i at vide om vores forløb, undervisningsmaterialer og interesser, så Skypemødet kunne tilpasses præcis vores behov. Det var supergodt!

  I klassen brugte vi tid på møde-med-oldtiden.dk, hvor især stenalderfilmen fængede eleverne med god fortællerstemme, levende billeder og nysgerrige spørgsmål til elevernes egne erfaringer. Ud fra videoen, materialet og elevernes egen nysgerrighed, lavede alle elever ét spørgsmål til Benita.

  Skypemødet foregik på Smartboard og computer, så Benita og eleverne kunne se hinanden. Der blev taget god tid til hvert enkelt elev og deres spørgsmål, og der blev vist flinteredskaber, krukker og en mammut-tand (til elevernes store begejstring). Benita fortalte levende og smilende om sit arbejde og stenalderen – også tilpasset til, hvad eleverne har haft om i forløbet.

  Det var et supergodt samarbejde, som jeg varmt kan anbefale andre! Eleverne spørger stadig, om vi ikke snart kan ringe til arkæologen igen, og at de vil på museum med deres forældre og se flere ting fra stenalderen. Det er fantastisk at se, at den viden de har læst om i bøgerne, kommer til live gennem mødet med en rigtig arkæolog. Og hele mødet tog kun ca. 20 minutter og kan snildt klares på én lektion!

 2. Jeg kan ikke få videoen “Stenalderen” til at afspille. De to andre kan jeg fint se. Er der noget med filmen- eller er det mon min computer der spiller mig et puds?
  Vh. Signe

  • Kære Signe
   Jeg har lige afspillet “Stenalderen” uden problemer. Måske er det din computer, der driller. Håber det lykkes for dig nu.
   Hilsen Helle
   Museum Østjylland

 3. Hej
  Kan desværre ikke se første klip om stenalderen. Skærmen går bare i sort. Hvad kan jeg gøre for at komme til at se det?
  Hilsen
  Rikke Krawiec

  • Kære Rikke
   Tak for henvendelsen og for at gøre os opmærksomme på problemet. Vi arbejder nu på sagen. Indtil filmen er tilgængelig for alle, kan du prøve at opdatere din browser eller vælge en anden browser, så skulle du gerne kunne se det.
   Håber det lykkes 🙂
   Oldtidshilsner fra
   Helle Lebahn Bentzen
   Museum Østjylland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også...
click

Stenalderen

click

Fra flint til økse

click

Stendysser